Skip to content
Tags

Jesus In The Desert Of Nirvana

October 29, 2012

MEDITACIJA NIJE KONTEMPLACIJA

 

 

BITNA RAZLIKA U OVOM GRADU POSTOJI IZMEĐU MEDITACIJE I KONTEMPLACIJE.

MI SMO KATOLICI KOJI PROMIŠLJAJU O GOSPODINU UZ MOLITVU I OBAVIJEŠTAVANJE O RADOSNOJ VIJESTI KOJA JE KRIST ISUS. TO JE NAŠA KONTEMPLACIJA.

MI SMO UMNOGOME AGNOSTICI KOJI JESU KATOLICI, ALI NEMAJU OBAVIJESTI O RAZNIM ŽIVOTNIM FILOZOFIJAMA KOJE SU DOPRLE IZ DALEKIH KRAJEVA DO NAS KAO MNOGE I RAZNOLIKE INAČICE  BUDISTIČKE FILOZOFIJE U KOJOJ PREVLADAVA MEDITACIJA, A ONA, MEDITACIJA, JEST SAMO PROMATRANJE BEZ STVARANJA IKAKVIH ZAKLJUČAKA I, ŠTO JE ZA NAS, NAJVAŽNIJE ISTAKNUTI,  BEZ MOLITVE.

 

NIJE ZLO MEDITIRATI, PA POTOM I PRIJE TOGA POMOLITI SE I ČITATI EVANĐELJE, ALI TU POSTOJI JEDNA NEOSVIJEŠTENA , ALI BITNA RAZLIKA: PUKO MEDITIRANJE ODVLAČI PAŽNJU OD SVEPRISUTNOGA I SVODI SE NA PROMATRANJE NEŽIVOGA. TA INAČICA JEDNE VRLO ZANIMLJIVE I PRIVLAČNE ŽIVOTNE FILOZOFIJE, KAO ŠTO JE BUDIZAM, JAKO JE POBUĐUJUĆA LJUDIMA VEĆ PUNO GODINA I POSTAJE MASOVNA POJAVA.

 

KATOLICI AGNOSTICI IMALI BI BITI OBAVIJEŠTENI O NAJHITNIJOJ ČINJENICI U KRŠĆANSKOM OBLIKOVANJU SVOGA ŽIVOTA, A TO JE ČINJENICA DA ČOVJEK NE MOŽE SVOJIM VLASTITIM PROMIŠLJANJEM I PROUČAVANJEM SVIJETA KRENUTI NA VIŠE RAZINE KRŠĆANSKOGA ŽIVOTA, ŠTOVIŠE, JEDAN OSVIJEŠTENI KATOLIK  NEMA NIKAKVE POMOĆI OD MEDITIRANJA U TRENUTKU DUHOVNE OBNOVE KADA ŽELI NAPREDOVATI U SPOZNAJI  KATOLIČKIH OTAJSTAVA, ODNOSNO, OBRATITI SE ČISTA SRCA I UPOZNATI BOLJE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA. MEDITACIJA GA SPUŠTA ISPOD RAZINE NJEGOVE VJERSKE ZRELOSTI, A NEZRELIMA ODVLAČI PAŽNJU OD REALNOGA ŽIVOTA U GOSPODINU.

 

ŽALOSNO JE DA LJUDI NALAZE PROBUĐENJE, A NE VIDE ŽIVOGA TE NJIHOVO PROBUĐENJE KAO DA NEMA CILJA.

 

Advertisements

From → letters

Leave a Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: